Home > Blog > Trafikregulering ved etablering af rundkørsel

Trafikregulering ved etablering af rundkørsel

Posted by BoSoegaard on December 4, 2020

Til de mange, der skal med bil ud af og ind til Jonstrup, kan vi fortælle, at 'omløbstiderne' på lysreguleringen afstemmes bedst muligt med behovet. Vi har modtaget orientering fra kommunens anlægsafdeling, hvorfra bl.a. følgende fremgår:

Arbejdet starter på mandag den 23. november, og vi regner med at være færdige i starten af marts 2021.

Vi går i gang med fase 1, som er hele den side som vender ind mod Walgerholm industriområde. På denne strækning skal vejen udvides lidt og busstoppestedet skal flyttes til en ny position og der laves et fortov frem til stoppestedet. I forbindelse med dette arbejde vil de to eksisterende busstoppesteder ”Jonstruphøj” blive flyttet længere ned mod Jonstrupvænge.

Vi går ikke i gang på den anden side af vejen, før vi har fået alle vores tilladelser og godkendelser eller før vi har indgået den endelige aftale om køb af lidt jord.

Vi etablerer rundkørslen for at få sat hastigheden ned på Jonstrupvangvej og for at få en mere smidig afvikling af trafikken i krydset, særligt da den sydlige del af flyvestationen er ved at være udbygget og der kommer flere og flere biler der skal den vej ud. Dertil er et af hovedformålene at gøre krydsningen af Søhusvej mere sikker for cyklister langs Jonstrupvangvej.

I byggeperioden vil der blive opsat lyssignaler på Jonstrupvangvej og Søhusvej, fordi den ene vejbane  på Jonstrupvangvej vil blive spærret. Vi ved at det kan give generende køer på Jonstrupvangvej, særligt i myldretrafikken om morgenen og muligvis også om eftermiddagen. Vi  overvåger trafikken i perioder og optimere lysreguleringen løbende for at forsøge at nedsætte kødannelser. For at undgå for meget kødannelse vil vi også opfordre folk til at køre en anden vej, hvis  det er muligt.