Home > Blog > 'Søndre vagt' og Lokalplan 119

'Søndre vagt' og Lokalplan 119

Posted by BoSoegaard on October 12, 2020

Header for opslag - reduc.jpg

 

Til medlemmer af Jonstrup '89 og borgere i bydelen:

Land Development A/S fremlagde i efteråret 2019 bebyggelsesplaner for 'den forurenede byggegrund' ved den tidligere Sydvagt til Flyvestationen. I drøftelserne med Land Development var det J89s ambition at sikre lokalplanens bestemmelser opfyldt under samtidig hensyntagen til de nærmeste naboer, Bringehusene. Land Developments oplæg til bebyggelsesplaner enten overholdt ikke lokalplanen eller fremstod som monoton stangbebyggelse (kaldet 'Berlinmuren') imod Bringehusene. J89s bestyrelse reagerede med skrivelse til Furesø kommunes forvaltning "By og Miljø" den 5. januar 2020, hvori vi redegjorde for lokalplanens bestemmelser og udbad os møde mht. fastlæggelse af principperne for grundens udstykning. Vi har endnu ikke hørt fra forvaltningen desangående, men kan konstatere, at grundstykket i mellemtiden er overdraget HusCompagniet A/S for udvikling med opstilling af udstillingsplaket og salgsannoncer. Men også HusCompagniets bebyggelsesplan afviger markant fra lokalplanbestemmelserne, hvilket vi skriftligt meddelt forvaltningen ultimo september. Vi har med uddybende skrivelse af 11. oktober 2020 nærmere redegjort for de lokalplanmæssige overskridelser, som vi ser i HusCompagniets projekt. Skrivelsen kan læses her.

I forarbejderne til til Lokalplan 119 samarbejdede grundejerforeninger, enkeltborgere, påtaleberettigede foreninger og J89 med forvaltningen om planens indhold og karakteren af bydelens udbygning. Det er resultaterne af dette arbejde, som J89s bestyrelse med denne henvendelse til kommunen og evt. opfølgende aktiviteter vil fastholde, da vi mener, at lokalplanen på netop denne grund indfrier mange af bydelens kvaliteter.. 

Vi skal opfordre alle i bydelen til at tilkendegive jeres holdning og vurdering af situationen. Vi åbner et opslag på Facebooksiden 'Jonstrup 89', som vi følger og vil tage til indtægt som vort mandat, og som muligvis kan resultere i corvid19-reguleret bydelsmøde om situationen. Temaet er klart: Skal vi fastholde lokalplanens overholdelse, skal vi samarbejde med forvaltningen om dispensationsmulighed (som skal i høring), eller skal vi give developere frit spil med udnyttelse af grunden?

Kommunen har p.t. ikke rørt på sig mht. borgerinddragelse om ændret udnyttelse af grunden. Vi prøver på denne måde at engagere og inddrage medlemmer og borgere i vores pejling af muligheder for udnyttelse af grundstykket.    

2020-10-11 - til Furesø - HusCompagniets udstykning 'Søndre Vagt' - FINAL-merged.pdf