Jonstrup '89 Informerer

Du er velkommen til at kommentere de enkelte indlæg. send en Email til Frank se under "Om os" og fanen bestyrelsen

pt er direkte kommentar taget fra da vi udsættes for Fake og maiel ware
Til Jonstrup ’89 medlemmer.

 

Der er ved en fejl sendt besked til jer om at Jonstrup 89 generalforsamlingen den 14. april er aflyst.

Det er den ikke. Det kan godt være at vi bliver nød til at udsætte generalforsamlingen, men om det er nødvendigt ved vi først omkring 29.3.

Indtil da gælder, at vi holder generalforsamling den 14. april.

Vi sender nærmere besked ud søndag den 29.3.

 Beklager fejlen!

 Mvh

Per K Larsen

Formand

Jonstrup ’89

Mail pkl@jonstrup89.dk 

Mobil 2328 4480

813 Kommentarer Læs mere »

Kære Alle

J89 Generalforsamling d.14 apr. er aflyst Ligeledes har andre foreningers generalforsamlinger som vi plejer at oplyse om også blevet aflyst, det er Værløseegens Historiske Forening nu på lørdag d.14 marts og Jonstrupsamlingen d. 19 marts

0 Kommentarer Læs mere »

Tirsdag den 3. marts 2020 Kl 19.30 i Jonstruphus

Alugod, en ung fyrstedatter fra Himlingøje                                                                            

Dato

Foredragsholder

Emne

Tirsdag den 3. marts 2020

19.30

Niels Bødker Thomsen

Alugod

Den unge kvinde, som vi kender som Alugod, var i sin samtid for 1800 år siden en meget betydningsfuld person. Alugod var en attenårig fyrstedatter, der kom til Furesøegnen som en del af en brudealliance mellem magtfulde mennesker på Stevns og Furesøegnen. Alugod døde kort efter hun kom til egnen, formentlig af en infektionssygdom fra Romerriget mod syd.

Alugod blev fundet 1944 i en grav på Flyvestationens område med sit skelet og et meget rigt og fornemt gravudstyr bestående af sølvsmykker og importerede bronze genstande fra Romerriget. Som noget ganske enestående er et stort sølvsmykke fra graven forsynet med hagekors og navnet Alugod skrevet med nogle af de tidligste runer vi kender i Danmark.

Alugod levede i en historisk periode med meget store kulturelle og materielle forskelle i verden, en situation som vi kender i dag. Samtidige fund på Sjælland gør, at vi kender Alugods meget interessante historie og familieforhold.

2019 blev der på Retsmedicinsk Institut gennemført en rekonstruktion af Alugods ansigt. I dag er Alugod sandsynligvis den person i danmarkshistorien, der kan føres længst tilbage i tiden med kendt navn og udseende.

Historien om Alugod og ansigtsrekonstruktionen vil blive fortalt af Niels Bødker Thomsen, der er leder af Furesø Arkæologigruppe. For gennemførelsen af ansigtsrekonstruktionen modtog Niels Kommunens kulturpris 2019.


0 Kommentarer Læs mere »

Man er velkommen, også at blive medlem, kun medlemmer kan stemme.

Herved indkaldes til foreningens ordinære generalforsamling i henhold til vedtægternes § 4. Den afholdes i Egeskolens kantine, Jonstrupvangvej 150 D, 3500 Værløse

 vedtægter kan ses her: http://www.jonstrupsamlingen.dk/forening/default.html

Tirsdag d. 17. marts 2020 kl. 19.00

Se mere her og på FB https://www.facebook.com/groups/139495103366338/

0 Kommentarer Læs mere »

Fra Kl 14-16,00

Jonstrupværdier – Kammeratskab, Kollegialitet og Kontinuitet!

Peder Kjøgx, seniorrådgiver i bl.a. ledelse og skoleudvikling og en del af Jonstrups ledelse i seminariets sidste Lyngby-år, foretager med udgangspunkt i 1980’ernes store Jonstrupforsøg en række nedslag i seminariets arbejde gennem 200 år med fokus på kvalitet i undervisningen af børn, unge og voksne. Peder Kjøgx lægger herefter op til diskussion af, hvad vi kan lære af dengang og bruge inspirationen til i dag.

Se Mere PDF fil

 

0 Kommentarer Læs mere »